SLM 32401 1 - Teckning, auramålning med energifält från 2005

Objekttyp

Titel

SLM 32401 1 - Teckning, auramålning med energifält från 2005

Anmärkning

Auramålning för museitjänsteman Sylvia Fargo som visar olika energifält. Kvinnoprofil tecknad med blyerts, och omgivande kraftfält med färgpennor i olika färg.

Sylvias dokumentation om tillfället:
Auramålning
Steget Vidare
Åsa Granskär
Järnvägsgatan 30
Nyköping

Jag sätter mig mitt emot Åsa. Hon börjar med att rita en silhuett av en kvinna på ett vitt pappersark. Hon tar fram en burk med färgpennor.
Hon börjar med att rita ljusblå cirklar runt mina händer och förklarar att den ljusblåa färgen symboliserar kreativitet Hon säger att jag alltid någonting i händerna och trivs med att vara sysselsatt hela tiden. Hon lägger en grön skugga på utsidan av vänstra benet som visar trygghet och balans i familjelivet. Hon säger att jag har en bra och väldig nära relation till min familj. Hon lägger en rosa skugga över vänster axeln som visar att jag är en väldigt kärleksfull och givande person. Över höger axeln är det först en grön skugga som betyder att jag trivs med mitt arbete. Längs höger ben blir det ett vitt fält som visar stort förändring på gång i mitt arbetsliv. Sedan det är en gul skugga längs hela högra sidan som symboliserar intellekt och synsk förmåga
Hon ritar en vit cirkel under höger foten som visar obearbetad sorg. Det blir också en vit cirkel under höger foten som visar lite otrygghet i jobbet. Hon säger att jag måste vara lite mer orädd för att säga vad jag tycker och tänker. Jag ska inte tillåta andra att ta över mina idéer. Från höger foten blir det ett fält som från vitt över till gult. Hon säger att det blir stor förändring i mitt arbetsliv men det leder till något väldigt positivt.
Mitt hjärtshakra som ligger högt upp på bröstet är markerade med en rosa punkt och visar att jag är en väldigt kärleksfull person som alltid tänker på andra.
Mitt solar plexushakra ligger på mitten av kroppen är markerade med en gul punkt med brun skuggning. Åsa berättar att jag har mycket att säga men jag fortfarande bär på gamla laster, någon har tryckt ner mig så att jag har svårt att uttrycka vad jag känner. Hon ger mig råd att föreställa den personen framför mig och gapa och skrika på de och sedan glöm bort de helt.
Mitt energishakra, som sitter i grenen mellan benen, markerar hon med en blå punkt, men hon säger att den finns röd under som vill komma fram. Det visar att jag har en stark vilja och vet vad jag vill men jag har inte riktigt vågar stiga fram än. Hon säger att jag är på rätt väg och allt kommer bli bra om jag bara tillåter mig själv att våga mera.
Hon ritar en vit figur på min höger sida. Hon säger att hon ser en stor man, hårt arbetande. Hon beskriver honom som en ”jeans människa”. Han är nära släkt till mig och är inte längre i livet. Hon frågar ”Vem kan det vara?” Jag svarar att det måste vara min pappa. Hon berättar att han stödjer mig i mitt arbete och är alltid nära mig.
Hon ritar sedan en blå figur med stora runda vingar som representerar min skyddsängel. Hon säger att det är en kvinna and hon stöder mig känslomässigt.
Sist hon ritar en pappersark med antydande till text, på vänster sidan av pappret. Hon frågar om jag ska skriva i framtiden. Jag tycker att det var speciellt intressant eftersom jag hade inte berättat att jag skulle skriva en dagbok över dagen.
Hon summerar med att säga att det blir mycket förändringar i mitt liv men framtiden ser väldigt positiv ut.
Sylvia 29/10 2005

Ingår i dokumentation "Hälsomässan i Nyköping 2005", se museets arkiv.

Museikod

SLM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

32401

Samtidigt förvärvat

Samling: Hälsomässan i Nyköping 2005

Tillkomsttid start

2005

Historik

Nyköping S:t Nicolai Jönåker Nyköping Södermanland Sverige

Förvärvsdatum

2005-10-27

Verkets titel

Sylvia

Material

Papper

Bredd (mm)

208

Höjd (mm)

296

Sakord

Teckning

Motivkategori konst

Porträtt

Tillverkning - Land

Sverige

Tillverkning - Län

Södermanland

Tillverkning - Kommun

Nyköping

Tillverkning - Socken

S:t Nicolai

Tillverkning - Ort

Nyköping

Källhänvisning

“SLM 32401 1 - Teckning, auramålning med energifält från 2005,” Sörmlands museum, hämtad 27 november 2021, https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/items/show/276367.