SLM 25590 - Mörk mockasko med klack

Titel

SLM 25590 - Mörk mockasko med klack

Anmärkning

Brunsvart mockasko, med halvhög rak bred mockaskinnskodd klack. läderrem och spänne runt hälen, överdelen perforerad med omlottlagda tungor, fodrad med grått skinn.
Hästen tryckt med grönt på bindsulan. Höger och vänster sula läder, fotriktig. Varumärke häst Uppsala är bäst. Främre delen av skon består av fyra st perforerade flikliknande delar 2 på var sidan av foten med de smalaste ändarna vända uppåt och fastsydda över varandra (över vrist och tåparti). Genom flikarna fram bildas ett fyrkantigt hål på nedre delen av vristpartiet. Öppet trekantigt hål längst fram i tån. Vänsterskon defekt på främre delen = uppsluppen söm. I hålfoten på högerskon ett genomgående runt hål för montering på skyltdocka. Under sulan en stämpel bestående av en oval med en bild av en springande häst. Under densamma en banderoll med text: Upsala är bäst. Ovanför ovalen Kungl. Hovlev. Klackhöjd 40 mm.
Museikod

SLM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

25590

Tillkomsttid start

1940-tal

Förvärvsdatum

1982

Sakord

Sko

Specialbenämning

Damskor

Material

Skinn: Mocka Metall

Längd (mm)

240

Bredd (mm)

75

Höjd (mm)

100

Signering / märkning

Uppsala är bäst Kungl Hov

Källhänvisning

“SLM 25590 - Mörk mockasko med klack,” Sörmlands museum, hämtad 27 oktober 2021, https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/items/show/306704.