SLM 25740 - Bord

Titel

SLM 25740 - Bord

Anmärkning

Campingset bestående av väska (komb.bord) och fyra hopfällbara taburetter av stålrör (blålackerade). 2 taburetter med orangefärgat bomullstyg, en med randigt bomullstyg i färgerna grönt, rött, vitt, svart och gult. Den fjärde taburetten saknar tyg. Taburetterna ryms i det uppfällbara bordet som även fungerar som väska.
Bordet/väskan består av trä och masonit, två rektangulära delar med gångjärn. Bordets/väskans översida är rödmålad. Bordet reses med fyra utfällbara ben av stålrör (blålackerade). Väskan är försedd med ledbart handtag av metall (delvis brunlackerat) och två hakar.

"En lång resa längs Sveriges östkust 1958 är mitt första minne av detta loja nöje. I vår gråa Austin ”Grålle” packade vi in tält, campingbord, fotogenkök i f.d. brödburk, lite konserver, gummimadrasser med pump, sovsäckar och ett glatt resehumör. Jag har ännu inte dragit på mig brännskadorna på högerfoten, efter att ha haft omkull fotogenköket! Bordet är det fällbara, liksom stolarna av vikbar X-modell." /Roger Alderstrand

Museikod

SLM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

25740

Samtidigt förvärvat

Samling: Arbetarfamiljen Alderstrand i Eskilstuna

Tillkomsttid start

1940-tal

Tillkomsttid slut

1960-tal

Historik

Eskilstuna Eskilstuna Eskilstuna Södermanland Sverige

Förvärvsdatum

1983

Sakord

Bord

Specialbenämning

Campingset

Material

Trä Metall: Järn Textil: Bomull

Längd (mm)

620

Bredd (mm)

410

Tillverkning - Land

Sverige

Källhänvisning

“SLM 25740 - Bord,” Sörmlands museum, hämtad 20 oktober 2021, https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/items/show/306834.

Personrelationer