SLM 31926 2 - Modell, Kalklinbanan, parti över Arbogaån

Titel

SLM 31926 2 - Modell, Kalklinbanan, parti över Arbogaån

Anmärkning

Modell av kalklinbanan, parti över Arbogaån. Landskap med linbana, hus, hav, blommor och träd av papper och trä på spånskiva. Inplastad informationstext:
"Våran linbanan går över Arboga ån. Den är snart i fabriken i Köping. Vid Arboga ån bor Hubert och hans fru Märta. Det är sommar blommorna blommar. Hästrarna springer i hagen. Vattnet är varmt när Hubert och Märta badar. Vi har jobbat med våran linbanan 9:e torsdagar. Först gjorde vi en karta på våran linbana och en planering. Sen skrev vi vad vi skulle bygga den av. Sen börja vi bygga. Den är i trä. Av: Caroline och Natalie"

Läsåret 2003-2004 drev Sörmlands- och Västmanlandsmuseer projektet "Barnen och banan" om Kalklinbanan Forsby-Köping, finansierat av RAÄ. Två skolor per län valdes ut: Julita och Hammargärdet i Sörmland, S:t Olovsskolan och Karlaskolan i Västmanland. Skolorna arbetade med linbanan på många olika sätt. Hammargärdets skola byggde modeller och målade teckningar. Projektet avslutades 10 september 2004 med utställning och andra happenings.

Museikod

SLM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

31926

Samtidigt förvärvat

Samling: Kalklinbanan

Tillkomsttid start

2003

Historik

Stora Sundby Sundby Öster Rekarne Eskilstuna Södermanland Sverige

Förvärvsdatum

2004-09

Sakord

Modell

Specialbenämning

Kalklinbanan Forsby-Köping

Material

Metall Papper

Längd (mm)

600

Bredd (mm)

422

Höjd (mm)

210

Tillverkning - Land

Sverige

Tillverkning - Län

Södermanland

Tillverkning - Kommun

Eskilstuna

Tillverkning - Socken

Sundby

Tillverkning - Ort

Stora Sundby

Tillverkning - Fastighetsbeteckning

Hammargärdets skola

Källhänvisning

“SLM 31926 2 - Modell, Kalklinbanan, parti över Arbogaån,” Sörmlands museum, hämtad 17 oktober 2021, https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/items/show/316677.