SLM RR88-00-1 - Roger med farföräldrarna år 1961

Roger Alderstrand med sina farföräldrar vid Källstugan år 1961

Titel

SLM RR88-00-1 - Roger med farföräldrarna år 1961

Anmärkning

Ur fotoalbum från familjen Alderstrand: Ingrid, Ivar och sonen Roger, Eskilstuna.

Roger skriver: "Farmor, farfar och jag vid Källstugan 1961. Utskjutsade till vårt sommarnöje Källstugan, Näshulta i Hällby, har mamma ställt upp mina farföräldrar i gröngräset."

"Själv står jag och visar stolt upp mina två första 'pickadollor'. Den till höger var en silvrig, sladdrig sak, som drevs med knappulverband, och som därför bara oftast fungerade. Den till vänster är den första jag fått av min morbror Bosse, som jobbade på Hammargrens i Kungsbacka. Den kallades Susanna och därför blev 'Sussi' ett retnamn i skolan på mig. Den hade skotten i plastringar och var mer pålitlig i skjutandet. Fjäderskruden var en kär leksak, men sällan använd eftersom det fanns få andra 'indianer' att leka med på Öbergsgatan."

"Farfar var 86(!) år vid tillfället och farmor 74. Båda hade åtta år kvar att leva."

Bild publicerad på Instagram vecka 44 år 2016, tema "Maskerad".

Syntolkning: De tre personerna står i högt gräs med sommarblommor. Bakom dem växer barrskog. Mannen har hatt och väst med klockkedja, kvinnan rutig blus och halsband. Mittemellan dem står en pojken som är i 10-årsåldern med två leksakspistoler i händerna. Han är klädd i vit skjorta och har fjädrar runt huvudet. Alla tre tittar in i kameran.

Museikod

SLM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

RR88-00-1

Samtidigt förvärvat

Samling: Arbetarfamiljen Alderstrand i Eskilstuna

Förvärvsdatum

2000

Motivkategori

Material (foto)

Polyester

Källhänvisning

“SLM RR88-00-1 - Roger med farföräldrarna år 1961,” Sörmlands museum, hämtad 18 januari 2021, https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/items/show/409433.