SLM 38018 1-3 – Filmklappa och manus från Proud Pictures

Bild som illustrerar objekt c24-429470

Beskrivning: En filmklappa och två manus togs in i samband med en intervju med Julian Yderbo (INTERVJU-046-10). Julian är trans-man och är en del av filmkollektivet Proud Pictures i Katrineholm.

1: Filmklappa som använts under alla produktioner av Proud Pictures till och med kortfilmen Spelar roll som visades under 2017. Den är nu lite trasig för att de har klappat så hårt med den och behövdes bytas ut.
Som rubrik med vit text på svart bakgrund står "Hollywood". Förtryckta rubriker med efterföljande information ifyllt med krita visar:
Production SPELAR ROLL
Director JULIAN YDERBO
Camera FRIDA HAMMAR
Under har datum, scen och tagning varit ifyllt flera gånger med röd krita.
En spricka i trät på den övre delen är tätad med häftmassa.

2: Manus till kortfilmen "Spelar roll" skriven av Kim Karlsson & Julian Yderbo för Proud Pictures. Manuset är på 6 sidor och har under produktionens gång redigeras med touch i olika färger. Filmen är en musikal med HBTQ-tema och gick vidare till SM i kortfilm 2017 under FRAME-festivalen. Julian beskriver inspelningen som det sjukaste han varit med om ni sitt liv. Musikalen spelades in i aulan på Ungkulturhuset Perrongen i Katrineholm.

3. Manus till kortfilmen "Felix betyder Lycklig" skriven av Julian Yderbo och Esben Sjöblom. Manuset är på 16 sidor och har en del kommentarer i marginalen. Kortfilmen berör temat könstillhörighet och gick vidare till SM i kortfilm 2016 under FRAME-festivalen.

Föremålen tog in i samband med dokumentation HBTQ personers berättelser inom museets projektet Berättande samlingar 2017 inför öppningen av Sörmland museums nya hus.

Objektnummer: 38018

Samtidigt förvärvat: Berättande samlingar: HBTQ personers berättelser

Tillkomstperiod: 2016 - 2017

Historik - Ort: Katrineholm

Historik - Kommun: Katrineholm

Historik - Län: Södermanland

Historik - Landskap: Södermanland

Historik - Land: Södermanland

Upphovsrätts­innehavare: Sörmlands museum

Förvärvsdatum: 2017-10-02

Specialbenämning: Filmklappa och manus

Material: Papper, Trä

Bredd (mm): 200

Höjd (mm): 180

Tjocklek (mm): 15

Personrelation

Grupperingar


Källhänvisning

Showing qrtag"SLM 38018 1-3 – Filmklappa och manus från Proud Pictures", Sörmlands museums samlingar, hämtad 28 mars 2024
https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/objects/c24-429470/