SLM 25734 - Tvättmaskin

Titel

SLM 25734 - Tvättmaskin

Anmärkning

Tvättmaskin med tillhörande centrifug. Vitlackerad, eldriven pulsatortvättmaskin. Tvättmaskinen är märkt: "Electrolux". Rektangulär tvättbehållare av rostfritt stål. Roterande vinge samt bottenplatta av brun bakelit. Vingen är placerad vertikalt på behållarens inre, främre gavel. På framsidan (överst) finns en gul och ljusgrå instrumentpanel med två cirkelrunda och en avlång graderingsskiva. De två runda har av- och påstängningskontakt. Den vänstra är graderad I, II,III, IV. Den avlånga är graderad 40,60, 80, 100. Den högra (runda) är graderad 0,2,4,6,8. H. Mitt under den avlånga granderingen finns en liten röd urringslampa. På höger gavel finns en handgreppsliknande försänkning med illustrerande figur. Till tvättmaskinen hör en monterbar gummislang för i - och avtappning av vatten. Tvättmaskinen är försedd med två lock, båda med handgrepp. Elsladden har jordad kontakt. På tvättmaskinens baksida (längst ner) finns en liten metallbricka med bl a namnet Electrolux, W 30 E, Watt: 400. Volt: 220.; Nr 9513838. På tvättmaskinens baksida (överst) finns två i sidled utfällbara, v-foramade stag för fastställande av centrifugen.
Centrifugens ytterdelen är rak med rund framsida. Baksidan är plan och räfflad. Längst ner finns två sugplattor. Fäll- och låsbart lock, vilket är försänkt i centrum och försedd med en gulfärgad, rund knapp (=handgrepp) och med namnet Electrolux. Elsladd med väggkontakt tillhör. Behållaren inuti centrifugen är cylinderformad. På den bruna kanten, utanpå centrifugen, finns en fastsatt lapp med texten "Får användas i badrum". Vid sidan om den finns en metallbricka med texten " Made by Electrolux. Mod H 20. Ser B. Nr.V 950 3004. V 220. W 70".

Museikod

SLM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

25734

Samtidigt förvärvat

Samling: Arbetarfamiljen Alderstrand i Eskilstuna

Historik

Eskilstuna Eskilstuna Eskilstuna Sverige

Förvärvsdatum

1983

Sakord

Tvättmaskin

Material

Metall Plast Gummi

Bredd (mm)

420

Höjd (mm)

425

Signering / märkning

Electrolux

Tillverkning - Land

Sverige

Tillståndskategori 1

3: Åtgärdskrävande tillstånd

Källhänvisning

“SLM 25734 - Tvättmaskin,” Sörmlands museum, hämtad 30 november 2021, https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/items/show/306828.

Personrelationer