SLM P2017-0733 - Agnetas familj framför radiogrammofonen

P2017-0733.jpg
Sörmlands museum
Creative Commons - Erkännande-Dela Lika
"Min konfirmation 1962 framför lyxiga radiogrammofonen med min familj."

Agneta står framför radiogrammofonen tillsammans med mamma, pappa, lillasyster Gunilla och lillebror Bengt. Agneta berättar om radiogrammofonen och musiken under hennes uppväxt:

"Vi sjöng alltid. I och med att radion gick jämt så hörde man ju Tore Bernhards och de här... Vita syrener de blomma om våren och den lilla and uti himmeln for. Och vildanden och det här.. det var ju fantastiskt.

Det dröjde lite tills vi hade råd med en radiogrammofon, men det fick vi då när vi flyttade. När jag var tretton. Vi fick vår första tv 1960. Då var jag tretton år. Det var till OS i Rom. Då köpte mamma och pappa tv. Svartvit. Och då tittade vi på Vilma Rudolf när hon sprang, hon var så fantastiskt vacker. Hon var som en gasell. Men fram till dess då, och även efteråt... det var bara två program på tv. Först var det ett, sen var det två.

Så var det ju radion som gällde. Och skivor. Harry Brandelius tyckte pappa om. Så det var mycket... och Evert Taube. Vi sjöng mycket. Pappa spelade munspel. Han spelade faktiskt munspel riktigt bra. Och vi spelade blockflöjt också. Jag önskade mig ett piano i tio år. Men det kan du förstå att med ett rum och kök och sen... det gick ju inte. " /Agneta

Objekttyp

Titel

SLM P2017-0733 - Agnetas familj framför radiogrammofonen

Anmärkning

Agneta Almgren Sundström intervjuades 2017 om sin barndom i samband med projektet "Att växa upp".

Museikod

SLM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

P2017-0733

Tillkomsttid start

1962

Historik

Norrköping Norrköping Östergötland Sverige

Fotograf

Motiv

Nygatan 13B Norrköping Norrköping Östergötland Sverige

Motivkategori

Bildtyp

Påsikt: Sv/V

Material (foto)

Papper

Källhänvisning

“SLM P2017-0733 - Agnetas familj framför radiogrammofonen,” Sörmlands museum, hämtad 24 november 2020, https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/items/show/432027.