SLM FILM-093 - Majbritts resa till Tunisien 1965

FILM-093.png
Sörmlands museum
Creative Commons - Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika

Titel

SLM FILM-093 - Majbritts resa till Tunisien 1965

Anmärkning

Majbritt åker ensam till Tunisien på en gruppresa. Hon får hjälp av medresenär att filma. Filmen har fångat folkvimmel, stadsvyer, landskap, de reser runt i landet och ut i öknen, sol och bad, moské och dess mosaiker. Besök hos mattväverskor, turistunderhållning i form av folkdans och musik. De filmar sig själva väldigt lite.

Ett ganska mörkt parti kan vara filmat från grotta där de övernattade.

”Det var då jag fick slåss med en finska men jag fick ge mig. Vi var mitt ute i öknen och skulle bo i en grotta och vi ville båda ligga närmast öppningen” /Majbritt, se INTERVJU-043-2

Majbritt kunde på sitt jobb på arbetsförmedlingen samla ihop semesterdagar så hon kunde ta ut lite längre semestrar. De flesta av hennes kollegor anpassade sina semestrar efter sina män. Sven-Erik lade ofta sina semestrar på att hjälpa sin mor Maria med huset så Majbritt tog ledigt under lite andra perioder än sina kollegor.

Total längd 17 min 16 s

Bakgrund från Majbritt, oktober 2017:
Reste ensam med en arbetskamrat. (flyg - sep-okt 16 dagar) Mycket givande resa i president Bourgibas födelsestad. Utflykt i öknen med övernattning i grottor (bland skorpioner).
Hemkomst på min bröllopsdag 10 oktober. Lunch på Torshälla stadshotell, premiär för mellanölet i Sverige. Fritidshuset i Stålboga nästan klart. Pryddes med braskudde i kamelskinn och plädar i kamelhår.

Finns digitaliserad från smalfilm.

Museikod

SLM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

FILM-093

Samtidigt förvärvat

Samling: Fostersonen som blev taxichaufför i Ålberga 1921

Tillkomsttid start

1965

Historik

Berzeliigatan 1 C Eskilstuna Eskilstuna Södermanland Sverige

Förvärvsdatum

2018-03-09

Lagringsmedium

Smalfilm

Inspelning - Migrering

DVD, VOB- filmfil

Speltid

17 min 16 s

Svartvit/Färg

Färg

Motiv

Monastir Tunisien

Utställningshistorik

Visades i foajen i Sörmlands museum 2018-2019

Källhänvisning

“SLM FILM-093 - Majbritts resa till Tunisien 1965,” Sörmlands museum, hämtad 3 december 2021, https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/items/show/446241.