SLM 39690 1-5 – Original burkar med olja, bilvax och fett

Bild som illustrerar objekt c24-471341

Beskrivning: Original burkar med olja, bilvax, fett och fettspruta

1. Fyrkantig oljedunk av märket Mobiloil vacuum oil company AB - smörjoljespecialister. En dunk med skruvkork och handtag högst upp i en beige / ljusgul / smutsvit färg dekorerad med en röd Pegasus.

2. Rund oljedunk av märket Mobiloil vacuum oil company AB. En burk med skruvkork upp till i en beige / ljusgul färg och dekorerad med en röd Pegasus.

3. Burk med bilvax av märket Simoniz. Wax for cars, keeps colours from fading. Protects and makes all finishes last longer. En gul burk med röd och svart text och dekorerad med en tecknad bil fram ifrån i rött.

4. Burk med fett av märket Caltex. En burk i vitt och rött med märket Caltex skrivet ovanpå en röd stjärna inuti en vit cirkel.

5. Fettspruta

Utklippt från insamlad berättelse av givaren:
Redan då ”Qvarnan” var ny insågs att grus, lut och vägsalt är av ondo för allt stål varför skärmarna målades med blymönja för att sedan täckas med underredsmassa. En produkt som just då såg dagens ljus. Alltid om det hade regnat eller man spritt lut, salt eller lera så tvättades hojen ALLTID innan den ställdes in. Lacken vaxades med Simoniz Hårdvax, så än i dag, vilket har bevarat lacken i ett mycket fint skick.

Objektnummer: 39690

Förvärvsdatum: 2021-10-25

Sakord: Förpackning

Specialbenämning: burkar och dunkar till olja och vax

Material: Metall, Färg: Olja, Vax

Personrelation

Givare: Anders Forsgren, Oxelösund

Grupperingar


Källhänvisning

Showing qrtag"SLM 39690 1-5 – Original burkar med olja, bilvax och fett", Sörmlands museums samlingar, hämtad 27 maj 2024
https://sokisamlingar.sormlandsmuseum.se/objects/c24-471341/