Ros- och knoppmålaren Alias4 träffar

  • Sorterat efter: Senast ändrad   
1 av 4 på denna sida

SLM 2 – Överskåp dekorerat med blomster och initialer av “Ros- och knoppmålaren”

Överdel till skåp, två dörrar och bågformad krönlist. Tre hyllor, de två översta klar insvängd kant. Dörrspeglar med lister. Brunt. Dörrspeglar, dörrarnas överkanter och krönlisten blå-gröna. Dekor med blommor i de två första. Vänstra dörren i överkanten märkt: "P O S" och den högra "A L L D". "Från Södermanland".
Han…

2 av 4 på denna sida

SLM 1673 – Fästmöskrin med snedlock, målade rosor och tulpaner, daterat 1801

Fästmöskrin i furu med snedlock. Profilerad list på locket. Inredd med ett fack med lock vid ena långsidan. Rester av blyertstext på fackets lock. Gulbrun bottenfärg med rosor och tulpaner i rött, vitt och grönt. Listerna röda.

På locket finns årtalet 1801. Nyckel saknas.
Kommer från Sannerby i Årdala socken via…

3 av 4 på denna sida

SLM 4540 – Bänkskåp från Lunda socken med målat blomstermotiv, Lunda socken

Bänkskåp med pardörrar. Dörrarna med ramverk och fyllningar, rak krönlist. Hasp av trä på utsidan. Brunt med gröna dörrspeglar och grön krönlist. Dekorerad med blomster. Märkt: "MOD 1795" och dekorerat av en okänd målare som vi på grund av motivet kallar "Ros- och knoppmålaren".
Kommer från Lunda socken, inköp genom…

4 av 4 på denna sida

SLM 13013 – Skåp med målad dekoration av blomster och marmoreringar

Skåp av trä i två delar. Nedre med tre öppna hyllor, tydligen tillverkade senare än överdelen. Överdel med höjd krönlist och två dörrar med fyllningar, lister och ramar. Tre hyllor. Sekundärt blåmålat, ursprungligt blomstermotiv i rött och vitt plus marmoreringar i dörrspeglarna, av en okänd målare kallad "Ros- och knoppmålaren".…